Friday, 12 September 2008

Media Innovation Trip

Assalamualaikum..

hurm~
lama da x update.. hehehe... so, nak update pasal trip yang dianjurkan oleh lecturer kiteorng dari Media Innovation department. Hee~~ Program ni telah pun diadakan di The Rock Eco Resort, Ulu Yam. Masa mula2 dpt announcement ni, agak rasa x gembira kerna masa alpha dlu, kami smua da pegi Ulu Yam so mcm x berapa best la nak pegi kan, tp sbb kate ade short assignment, kene la pergi...

Day 1
Kami semua berkumpul di FCM foyer (depan E-Gallery). Tunggu bas-bas Anamalai dtg nak amik kiteorng. Then, dlm pkl 11.30, bas2 pun dtg. Kami pun masing2 bawa lak beg dan masuk ke dalam bas...

Sampai je batu caves, bas pun berhenti utk memberi laluan kepada mereka yang lapar dan mereka yg ingin menunaikan solat jumaat. Alhamdulillah, selesai solat jumaat. Kami pun sambung perjalanan ke tempat yang dituju...


Di ulu yam, kami diberi briefing mengenai program2 yang dijalankan dan diperkenalkan dgn kem komanden iaitu TOK. (Tok orang sarawk rupenye.. hahaha) Selepas itu, kami pun masuk ke dalam khemah yang da siap di pasang dan berehat2 sebentar sblm program sukaneka bermula. (Rupenye, barang sukaneka tertinggal di dalam bas! hahaha)
.




Then, lepas tu, kami pun start la game kami! Yeay! best nyer! main2 air lak tu. Hihi.. Masa tu, dapat berkenalan dgn senior2. Mmg best la masa tuh.. heheh.


Malam nyer lak, lepas makan2, spattnye Night Walk tp lect x brani nak bg so kami smua pun tgk movie... tp masalah lak.. sound system prob.. Apa lagi! Camera da di tangan, sesi bergambar la..


Lepas supper, sesi berkaraoke lak berlangsung.. hhaha.. best2!! Adha penyanyi utama malam tu telah menyumbang bnyk lagu. Selain tu, Nod pun nyanyi yg kebanyakan nya oldies (mmg sesuai pun! hehehe)

Then TIDO!


Day 2
Pagi tu, aku bangun agak awal memandangkan nak kene kjut diorang ni.. Ssh gak! Adei! Aku plan x nak mandi since kami akan bergerak masuk hutan pagi tu. So, dalam perjalanan ke dalam hutan, sempat gak la snap2 gambar.. heheh.. Sampai satu tahap ak x dpt nak amik gmbr sbb... MANDI LUMPUR!! YEAY!! ngee~~



Perjalanan-perjalanan ke hutan




Chip




Shahir




Mr. Fauzan, smpt lagi merakam.. hehe
he is our MI lecturer



Tok tgh ajar cara buat bumbung




Kotor nye!!

Balik dari hutan tu, kami diberi kebenaran untuk mandi manda sekali lagi! yeah!

Petang nye plak, kami men game yg tok ajar.. Masa kat hutan tu pun ada satu game yang diberi nama CONCETRATION! Best siot! nak je ak buat ni utk program2 lain nnti.. hehehe.. 2 lagi game ialah PUTAT dan SLT. Susah siot dua2 game ni. X nak crita kat sini.. Biarlah rahsia.. hehe..

Abis je game ni, kami pun mmbuat persiapan utk malam kebudayaan. Group ak berlatih mcm2 la, poco2, tarian india dan sebagainya sbb kami buat lakonan.. heheh..

Malam tu, mcm biasa, malam kebudayaan berlangsung. Sptutnya kat kawasn terbuka tp sbbkan hujan, x jadi lak.. wuu.. So, diadakan di dewan. Skali lagi.. mmg best! Especially lakonan spontan dr lect! Best! Giler ah! Hahaha..Then, lepas persmbhana dan penyampaian hadiah bla bla bla, kami sambut kemerdekaan di situ! Ini la kali pertama ak sambut merdeka di kawasn mcm tu.. hehe..

Lepas je tu, sesi karaoke sekali lg tp x meriah mcm smlm.. uhuh

Day 3

Hari terakhir, tok da siap ajak poco2 la pagi tu. So, ak and beberapa rakan (yg lain ada yg masih tido!) pun poco2 la. Mcm2! Malaysia, Indonesia, india la arab la.. apa2 je la yg penting best! Then, ade chicken dance gak! Hahah..

Lepas lunch, kami pun balik! ..

Program ni mmg best! Betul kata Mr. Najib, bkn sbb tmpt, tp sbb program tu la yg buat best tu! YEAH!!


ikhwan~

0326 HRS





No comments: