Monday, 27 October 2008

.pagi yang cerah!!.

Haish.. seawal jam 5.30 pagi da kene bangun sbb nak kene siap2 anta si adik kembar ak tuh. Skolah diorng ni agak jauh dari rmh so kene pi awal. Tambah2 lak jalan sesak sket kat depan skolah diorng nieh. Itu la rutin ak pagi2 dari isnin sampai jumaat utk cuti 3 minggu nieh!


Perjalanan ke skolah adik ak...



Ni dalam skolah lak.. nak kuar kene que lame sbb main road agak sesak.. kaki ak sakit sbb tekan brek and clucth je

Ni masa nak balik.. da start jam... haiyak!

Oh, dua ari ak x update ak nyer blog. Actually sabtu and ahad ada program and ade tetamu dtg ke rmh. Jadi, kene la layan mereka. Sabtu tu, dlm pkl 11 ak and family pegi kenduri haji kawn zaman skolah abah. Majlis doa selamat la kiranya. Lepas tu, balik smula ke rmh.. Petang dlam pkl 5, ak gerak ke UiTM Samarahan, nak amik cousin ak yang ak x pernah jumpa walaupun ak kerap gak balik kelantan.. Dia sebaya dgn aku. Mmg x pernah jumpa puN! Gi amik skali anak kawn mama. Saje nak ajak dorng lepak2 kat rmh aku. Ak pun amik skali member masa matrik yang skang buat SPA kat Kolej Kesihatan Awam. Jadi, ramai gak la tetamu di rmh ak. Da amek2, bawk balik and makan2, ak, cousin aku, afiq and member matrik, azizi trus kuar gi minum2 lak kat town. Lepak luar baru sedap nak bercerita la kan. Makin2 dgn cousin sndiri yg sejak lahir x pernah jmpa. Da lepak, pusing jap town kuching (yang xde la ade pape sgt... giler ah x nk promote tmpat sendiri! hhahah) then balik. Balik dan trus online!

Ahad, ak kene anta kwn ak tuh sbb dia kate ade study group. Okeh, gerak skali dgn cousin aku.. Bla bla dlm keta, siri jejak kasih skali lagi bermula.. Nape eh? Sbb cousin ak pernah sebilik dgn kwn zaman skolah rndah aku! Igtkan dia just sebilik dgn kawn masa ak skolah menengah! Da sampai uitm, ak pun nk jmpa member lame ak tuh. Da jmpa, borak2 jap then balik!

Petang, xde pape la sgt, juz kuar2 dgn mama but then, ak terserempak dgn cikgu muzik ak masa skola rendah. Lame x dgr khabar dia. Borak2 la jap. Then balik... Itu je la kot aktiviti hari minggu ak yg x la brapa best tp at least ade benda nak buat.

OMG! da semnggu cuti eh? Kejap giler! Minggu depan result nak kuar ke? HaiyoH! tAkoott nye~

0744Hrs
Ikhwan =)

No comments: