Friday, 12 December 2008

.raya haji yang best!.

yeah! aku sgt2 gembira dan puas hati di raya haji ni sbb dapt beraya dgn keluarga2 mama ku yg dah lame kami smua x jumpa. Hehe.. meh2 ak critakan ape yang berlaku selama beberapa hari aku beraya nieh (sampai aku ponteng kelas ari rabu! ahax!)

Ahad, 7 Dec 2008

Yeah, ari di mana family ak datang ke kl lepas sampai d johor ari sabtu malam. Mereka ke kl on the road and guna keta uncle ku.. Mereka sampai kira2 8.00 mlm d kajang, tmpt kazen ak tinggal. Keh, da kumpul2, bincang sama ada nak gerak ke kelantan lepas solat raya esok.. Keptusan nye, GERAK! YEAY!!




Isnin, 8 Dec 2008

SELAMAT HARI RAYA! Lepas je solat subuh, ak bagi cadangan kat abah ku, "Jom! Solat raya kat Masjid Putra.. Dah alang-alang kat sini, jom ler!" Abah ak pun ok je. Orait, siap2, yg boleh solat pun gi. Ak yang drive sbb yelakan, ak tau jalan.. hehehe :P. Ramai giler orng tapi x jugak masjid putra tu penuh. Sejuk la plak plus aritu hujan..



Gambar lepas solat raya... :)

Okeh, da solat, balik smula ke kajang. Makan-makan and sempat lagi buat photoshoot especially anak-anak sedara ku tuh, NURIN and AIN!








=p










mom and mak (auntie ku yang tinggal d johor)


irah sempat berposing sambil cuci pinggan


abah bermain dengan cucu sedare nye..




arif yang control macho aritu



yeah, family picture NO. 1


bapak and mak dgn cucu


abah and mama


mimi and arif


me with irah


sempat lagi pasangan ni nk bergambar.. =p


kak nurul bersama anaknye..

Selesai gambar2, kami pun bersiap-siap nak gerak ke kelantan... Yang x ikut, bapak, mak, abg arel, kak jimin and kak nurul sekeluarga. Kami je yang pegi... Aritu hujan je sampai di kelantan.. memang non-stop hujan..


kat Hentian Genting Sempah.. makan-makan



ok, ak da tak tahan nak ke tandas, kami pun berhenti di Gua Musang.. so, masing-masing pun menjalankan tugas! hakhakhak!



idin!


jarak antara Gua Musang dan Kota Bharu..


keboringan melanda, ak pun kluarkan kamera and SNAP!



Kami selamat sampai d rmh aunti ku d Pasir Tumboh pada jam 8.30 mlm. Alhamdulillah, xde jam dan banjir.. :)



Selasa, 9 Dec 2008

Kami dah merancang nak ke kubur tok bah and mak tok dan menziarah2 family2 di sini... Sesi bergmbr dlu sblm kuar..






abang adli dan anak nye..



Family picture NO. 2


keluarga Ayah Jack


Perjalanan ke kubur tok Bah di Pangkal Kalong




Al-fatihah.. Muhammad bin Hj. Abdul Latiff
(tok bah meninggal tepat2 sebulan lepas kami semua berkumpul d kok lanas, masa majlis sanding kak nurul.. )



ok, kumpul2 balik merancang nak gi mane..

Lepas tu, kami gerak ke rmh ayah din.. Kejap je. Ayah din ajak makan tengahari skali tp abah kate nk gi kubur mak tok dlu..



mak tok yang meninggal beberapa hari sebelum ak nak register masuk MMU


Alhamdulillah, akhir nya dapat jugak menjejak kaki ke kubur kedua-dua orng tersayang sbb da lame x balik sini since 2005.. Orait, then trus ke rmh tok ayah baru... makan2 di sana sbb wan (merangkap nenek tiri ku..) soh makan d rmh dlu..


Family picture NO. 3

Then, ke rmh ayah din lagi sbb dia da tunggu.. Makan2 di sana plak.. Haish... ni malas bila raya, makaaannn je!


Afiq, yg kini belajar kat UiTM Sarawak..



Family Picture NO. 4

Then gerak ke rmh kawan sekolah mama dlu.. Sempat ke rmh arwah tokbah yang skang ade orng sewa.. rindu sgt2 dgn rmah ni.. banyk kenangan!



Lepas singgah2 rmh kawan mama, kami pun gerak ke rmh ayah cik ha. Kejap je kat sana sbb dia soh gi rmh ayah cik han trus. So kami berkumpul di sana smua. Keluarga ayah cik ha, ayah cik han and cik zan ...



Family picture no. 5

Lewat malam, kami smpt ke rmh cik azmah d pengkalan chepa.. Tp, dua orng kazen ku, boboy and ateq xde lak..



aidid! anak bongsu cik azmah


Family picture NO. 6

Selesai suda perjalanan2 kami... Rabu tu, kami balik semula ke Kajang dalam pukul 1. Ak terpaksa rushing sbb ade meeting kat kampus pkl 8 tp sampai d kajang da pukul 9.30 mlm.. Huhu.. Takpe2.. yang penting, kami semua dpt berjumpa dan berkumpul..

Kepada kazen2 ku, jom2! kita wat gathering antara kita.. xtau la bila tp kene gather gak la! Sure klu gather, ramai giler! "Gathering Cucu-cucu Tok Bah, Mohamad bin Haji Abdul Latiff"

3 comments:

nuruleyda said...

i missed kelantan too - opss i mean the people!


those 2girls sooo cheeky laaaa. i missed them!

mane gmbr kak jimin? takdak pong

AcHiKa said...

waaaa happy family~~~romantik la ur parent~~

.me. said...

kak eyda :

rindu eh? mari2 jom kita wat gathering sesame kita!

oh, gambo kak jimin x bnyk.. tu yg smpy x terletak dlm blog ni...


achika :
haha.. smua family ada nya pun style..=)