Sunday, 11 January 2009

.melaka trip!.

Yehaa!! semalam a day where kiteorng giler2 enjoy! Orait, crita nye begini...

Tepat jam 10.00 Pagi, ak, king, bear and maher trus bertolak ke melaka. Kami singgah jap d shell sbb nak isi minyak and buy somthing for breakfast sbb tgh lapaa giler! Orait.. Sambung perjalanan.. ak yang drive masa tuh! So, perjalanan pertama kami adalah ke simpang ampat sbb nak amik kawan king kat UniKL. Then, lepas amik tuh, kiteorng trus kan perjalanan ke tmpat pertama yg kiteorng plan.. Lepas je bayar tol kat ayer keroh, kami pun vroom2 ke Zoo Melaka! Yeah! Akhirnya sampai jugak!



vroommm 120km/j


sempat pose kejap kat pylon Zoo Melaka =)

Orait, trus masuk then "Get ready your camera!". Kiteorng pun snap2 gambar2 yg menarik kat zoo. Ak kat zoo saje da 490 keping gambo! Wuhoo!! Nnti ak upload kat flickr gmbr2 di zoo =)


tangkap!!


bear and me


maher and me


snap jgan x snap


Owh! Nampak something menarik! Ak nak try! hikhik... ak trus ke kaunter, bayar RM3.00 and gi tunggang kuda! yehaa!! first time yo!!


weeeeeeeeee!!! =)


uuu... zirafah tgh makan.. =)


camel = kamil?


rehat2 kejapp.. penat weh jalan2 dlm zoo nieh!



before balik.. snap dlu!

Before balik, kami solat japs.. Then, trus vroom22 ke MITC (Melaka International Trade Centre) mana ade exhibition pasal Alien.. Gi je la kan.. bila lagi nk gi! Ari enjoy abis-abisan =)


ni alien yg maher terkejut! Sampai nak terjerit dia! hahaha


wuu... alien!


nak gi ke angkasa!


tgh try jawab soklan...


helo2??? ade sesape kat sane??



Then, kami try anta masg kat alien (ni saje2 je la kan) so, ni la hasil nye!


wee! kami! (klu x nmpk, besarkan la!)


benda yg bear dok atas tuh menarek yo! Dak2 DM nye work actually.. sgt2 menarik..


wooo!! spaceship!


yA! kami alien!


ni kene ade klu dgn maher! JUMPER!

Lepas enjoy2 kat MITC, kami trus ke dataran pahlawan sbb maher nak jmpa membr dia kat sana plus kami pun da lapa kan.. sampai dataran pahlawan, kami trus makan.. masa tu da pkl 4 da... then, lepas makan, kami trus nak try naik Menara Taming Sari! best siot! ak da nak gayat mas tuh! hahaha!! ahax!



dari tmpt makan on the way ke menara taming sari


ni masa nk amik gambo menara tuh!


kami before naik!


us!


ni dia tiket!
Dewasa without MyKad - RM20
Dewasa with MyKad - RM10
Dewasa with Student card - RM8
(bezakan harga??? heee~)


us inside the menara taming sari


pemandangan Dataran Pahlawan dr menara


Eye on Malaysia (skang kat melaka)


ni pemndgn kat belakang

Lepas nek menara, kami trus jalan kaki ke Muzium Samudera.. Ak pernah gi sini tp x masuk sbb masa dtg dgn family, muzium ni da tutup.. So at last, dpt masuk! yeay!


Muzium Samudera


Aye - aye captain


ko ok x nieh??

Anak-anak kapal jack sparow in action! hahaha


inside the kapal..


Ni nak perang guna kamera! hahaha

kami bertiga!



cekik ko!


kenapa ka dgn haziq tuh!


wuu.. dr luar nmpk kecik.. dlm besar weh!

Then, kami trus jalan nk ke Christ Church Melaka... shoot situ lak!



penat giler da time nih!


Then, trus ke gereja atas bukit kat kota A famosa...



bomba lama..


bear da penat nak naik ke gereja tuh! ak smpat snap gambar bawah nieh..


ni dia... menara taming sari and eye on malaysia


ni dia gereja....

Smpt lagi kami buat marathon picture since ade bnyk batu2 kat situ... ni sebahagian gambr2 yg sempat ak letak.. =) besarkan ye!



yeah!!



ni kat pntu gerbang kota a famosa


kota a famosa

Abis je smua, kami pun nak balik.. before balik.. kene buat ni dlu for last!



Jumper!


MERDEKA!

Hahah.. orait! vroom2 carik way nak ke MMU melaka.. nsb bek ak igt igt lupa mcm mane nk gi ke sana.. tu pun aritu first time gi so x la igt sangat nak gi camner kan tp xde la sesat.. aher nya jumpa gak then solat kat situ...

lepas solat, trus balik.. anta kawan haziq kat simpang ampang then kami truskan perjalanan balik ke cyberjaya! kami happy sgt2!!!

yeahh!!!!

thanks smua!!

2 comments:

Maherausaurus** said...

selamba je ckp ak tekejut! hahax

.the.bapakss!!. said...

ahahah...
mmg ko terkejut pun kan!!
hahaha