Friday, 6 March 2009

.sarawak aritu.

Yeah.. akhirnya baru sempat nak update blog nih. Sangat2 busy. X sempat nak nak singgah update blog nieh. By the way, sabtu lepas, aku, muin (director program utk DESAIT@SARAWAK) and En. Omar (Manager STAD MMU) berangkat ke Kuching untuk menyelesaikan beberapa perkara yang tertangguh di kuching (YEAH BALIK RUMAH! hahaha). So, mlm sblm tu ak x tido since takut terlajak tido. Pkl 5 pagi ak dengan muin da gerak ke STAD. Tunggu en omar then 5.30 pagi, driver memecut laju trus ke LCCT.


Sampai je LCCT, mak aih! bnyk nye orang. Aku ingatkan pagi2 awal nieh x ramai orang. Rupenye ramai giler. Hahahah.. Flight ke Kuching pun agak penuh. Heran kenapa penuh pdahl just cuti hujung minggu je.

Sepanjang penerbangan tuh, kami berborak dengan orang UK yang skang ni da jadi penduduk tetap Malaysia. Ex-teacher kat salah satu skolah di Sarawak.



ni dia orang UK tuh.. dia buat gaya mcm mr. Bean.

Sampai kuching, mama amik. Hehehe.. Trus ke rumah. Lepas rehat2 jap, kami trus berjumpa dengan ketua kampung Muara Tebas untuk meminta kembali kerjasama bg program kami neh. (sbb asal2 dia da reject permohonan kami neh). Alhamdulillah, dia panggil berapa orang dan akan set kan meeting pada malamnya.




minum sebentar



sempat snap kejap

Lepas tu, balik then kami anta en omar ke hotel. Kebetulan abah pun nak kuar so kiteorng kuar sekali.



Janji dengan en omar lepas maghrib nak amik dia tapi ak terbangun agak lewat. Haha.!! Penat weh. Amik En. Omar d hotel dan kami trus gerak ke kampung utk satu meeting.



Presentation by En. Omar

Alhamdulillah, kampung terima! YEAY!! Lega.. Hantar en omar balik hotel then ak and muin ke kedai makan sbb nak kasi muin rasa Mee Kolok Sarawak. hehhee

Esok nya, skali lagi bangun lambat. Haha.. bangun then amik en omar kat hotel. Bawk diorng ke tmpat Kek Lapis and ikan terubok.



en. omar and muin try kek lapis


bnyk nye pilihan!


pakcik ni jual ikan tu lagi murah drpada ape yg korang tgk...



Lepas da membeli belah, kiteorang trus ke kota samarahan sbb nak gi jumpa MPP UNIMAS. Sampai awal so kami makan dlu and then solat.



adik ku, idin ikut skali

Sampai je UNIMAS, kami trus meeting dengan dorang.




Trus ke rumah aku, kami singgah kejap kat jeti nak ke kampung seberang bako. Ak ajak en omar and muin naik bot. Kebetulan ak terjumpa kazen ak so sampai seberang, kami trus ke rmh dia.




Selesai je urusan d kampung muara tebas, balik rmh ak utk siap2 then jam 7.30mlm, kiteorng gerak ke airport. Hehehe..

Sebelum fly, suppose kawan ayah aku kene serahkan PC baru aku.. hukhuk, lmbt giler dia smpai airport smpai kelam kabut. Hehehe.. Ade reason why ak beli PC dr sarawak, not low yatt.. It is because cara pembayaran la kot. I dun no but im satisfied with my new pc. Power! hahaha

Abis suda crita pasal sarawak.. hehehe..

Ni dia sedikit gambar my new pc.



0602HRS
ikhwan =)

No comments: