Thursday, 18 June 2009

.ari ini.

"thanks mom!"

ade story la nak share dgn korng smua. Tadi masa nak ke monorail imbi, ade la mamat agen jualan langsung ke hape kasi kad kat ak and soh bukak. Ak mmg malas nak layan orng2 mcm ni tp terpaksa gak la sbb dia gi kejar aku. Ak bukak la kad tu. Ak sgt2 mengharap kad tu tulis "Sorry, you can't win any prize" sbb senang ak nak lari dr orng2 mcm ni tp malangnya, "Congratulation!" Duh~

Trus mamat tuh explain DGN SEMANGAT NYE yg bunyi mcm ni la... "WAAAHH!! ABG MENANG HADIAH ISTIMEWA BANG! WARNA HIJAU NI BUKTI SBB KLU BIRU, DPT BAUCER, KUNING DPT SMALL GIFT TP ABG DPT WARNA HIJAU! ABG.. TAHNIAH BANG!" Semangat giler mamat ni padahal ak da tau sgt taktik dorng2 nieh. "ABG RUSHING KA?", "YEA, SY RUSHING", "TAKMO HADIAH NI KE BANG?" "XMOO..." And ak trus blah mcm tu je.. Korang sure pelik nape ak tolak rezeki kan... maybe yg pernah terkena sure paham ape yg terjadi..

Actually kan.. ni la taktik agen2 jualan langsung utk jual barng dorang dgn cara ni. Parent ak hampir kene tipu so that's why ak tau pasal nih. Firstly, dorng akan ckp korng menang hadiah istimewa and if korng kate korng berminat nak dptkan hadiah tuh (yg mane td ak dioffer hadiah keta kot.. x prasan td sbb da malas nak layan), diorng akan bawak korng ke ofis dorng sbb dorng x bwk brang pun kan. So, sampai je ofis, bila time korng nak redeem hadiah korng, belang dorng akn pecah kat situ. Dorng akan kasi syarat klu korng nak hadiah neh, korng kene beli barng dorng yg kos nye atas rm1000 atau yg mane kite sure xde duit time tuh. Korng akan ckp xnak but then dorng akan paksa sampai korng terpaksa gak beli (alhamdulillah masa parent ak kene, dorng terlepas dr penipuan ni...). So, korng smua kne hati-hati dgn dorng ni and jgn mudah percaya dgn muka excited dorng neh.


p/s juz bought new phone for replace the phone yg rosk tuh. Nokia 1208 and use for call and sms my parent only.. hehe.. murah ke :P

1836HRS
ikhwan =)

No comments: