Friday, 15 January 2010

.abah.

abah was born on 15th January 1962 kat kampung gumpey, serian sarawak... abah yang dibesarkan dlm keadaan keluarga yang sangat susah.. walaupun ssh, aku kagum dgn jiwa dan semangat abah yang ingin belajar sehingga berjaya seperti ape yang abah ade skang..



teehhheee~ abah masa zaman skolah kot..
masa ni abah da masuk skolah asrama penuh.




pergh x sangka abah dlu join band jadi vokalis masa skolah

Lepas abah tamat zaman skolah, abah trus sambung diploma and degree kat UTM kampus setapak. Rasanya masa nieh la kot abah kenal mama.. sbb mama dol dalm kampus UTM dgn ayah so and mak. Mama masa tuh form 4 kot skolah kat air panas(P) setapak. entah xtau crita mcm mane dorng neh leh kenal i dun no...kekeke~ then abah dgn mama kawen on 12th April 1987..



abah nak akad nikah..



tehehehee~ me, with abah..

then on 1994 mcm tuh, abah sambung master kat UTM johor. demi masa depan abah smbg sbb bila kerja dgn government neh nak naik pangkat kene gak ade master or phd. alhamdulillah, abah skang seorang pegawai kerajaan (klu dlm institusi pendidikan, abah seorang pendidik a.k.a pengetua sekolah). Oh abah pakar dalam maths especially Add Maths.. i do love maths tp x pakar mcm abah.. huhu~



to abah, Happy birthday yang ke-48 (lagi 2 tahun nak 50.. hehe). Abang nak ucapkan banyk2 terima kasih sebab take a good care all of us till now. Abah memang seorang ayah yang paling cool lah! Always ask if there any problem with us, check kot2 kiteorng sihat ke x sihat (till now which abah akn call me sometimes tanya kabar) and abah will try to give us what we want selagi mampu. nak handpone, abah bagi, nak game, abah bagi.. thanks abah thanks!

so dikesempatan ini, abang doakan untuk abah supaya lepas ni abah muraaahh rezeki, dapat naik pangkat ke lagi kan.. and moga2 abah berjaya and terus berjaya dalam kerjaya abah.. kami adik-beradik doakan yang terbaik buat abah..

HAPPY BIRTHDAY ABAH
YANG KE-48
FROM US

IWAN, MIMI,IZAT, IRAH DAN IDIN



No comments: