Friday, 21 December 2007

Menjadi abg yg baik mmg sukar....

Tadi, pd jam 9.30 mlm, ak n abg husin bawak smua budak2 ke Skudai Parade. Kiteorg nak men bowling kat c2... Ak dgn abg husin blanja la.. Hurm... smua berjalan dgn baik...

Agak sukar mnjadi abg yg baik klu adik2 kite x nak dgr kata org yg lebih tua. Mmg kite dah bwak jalan sana, jalan sini, blanja diorng, bg apa yg diorg nak tp bila time bg arahan soh ikut balik ke sbb hari dah lewat, blh plak kate relax dlu la, saba dlu la mcm2 la! Ye la kan, makcik ak nnti bising klu balik lmbt n yg akan d persalahkn adlh ak, bkn org lain.... Diorng mmg kene marah tp yg lebih terasa adlah ak. Bila kite bising, marah la sbb x sporting. APA NAK SPORTING KLU HARI DAH LEWAT AND SEPATUTNYE BALIK! ORANG TUA KAT RMH DAH SUSAH HATI AND BISING2! Dah beberapa kali prkara ni berlaku, dah d tego bnyk kali, tp masih jgk ikut perangai yg sama. Skang, abah and mama masih d makkah, ak mmpunyai tggjwb yg besar... Assgment ak yg perlu disiapkan, tension dgn hal2 university and mcm2.. "Ya Allah, ampunkan dosa hamba mu ini dan berikanlah kekuatan kepada ku utk menghadapi hari2 yg begitu mencabar ini...."

Tolonglah wahai adik2, tlg lah dgr kata abg mu ini sbgaimana abg mu mendgr kata korng... please la please...

1 comment:

far_east said...

huish.. seorang abag yg baik.. bagus2,,,

:D

[kalu ak, dah lamer da kene sekeh2. hehehe]