Tuesday, 20 May 2008

Teka teki

Pada suatu dinihari... aku, N, I, K and S balik dari minum2 kat P9...

N : Aku ade teka-teki untuk korng ni.. Korng dengar keyh..

Me : Ape?

N : K, mcm ni teka-teki dia, ada seorang pasangan suami isteri ni, isteri dia ni bisu. So, dah name nye bisukan, ape2 benda pun x boleh buat. Nak keje pun x boleh. So, cuma ada satu aktiviti je dia selalu buat kalau boring.

Me : Ape?

N : Kejap la aku abiskan. Si isteri ni selalu la gi shopping.... sbb dia da selalu pegi kan, so tauke2
or orng2 yang menjual kat pasar-pasar dah kenal dia. Klu dia nak ayam, dia buat simbol
kepak ayam and ape2 lah.. So, pada suatu hari, mak mentua dia dtg. Dia pun gelabah la
sbb x tau nak masak ape. Oleh sbb dia ni suke memasak.. untuk mak mentua dia, dia nak
masak style western. So, western kowt.. mcm mane nak beli. Dah la dia bisu. Contoh, klu
dia nak sosej, mcm mane dia nak ckp dgn tauke kedai?

Me : Kopi campur tea (pandai2 la korng pk..)

I : tunjuk gmbr hotdog la...

S : entah...

K : tunjuk kat seluar tauke tu..

N : Korng ni mmg otak kotor ar.. Ajak la suami dia.. Suami dia kan x bisu.. Lebih-lebih
lagi tu mak dia.. Ape la korng ni. Aku da buat teka-teki ni kat smua.. Sorng je jawb dgn
otak bersih. Y. Ape la korng ni..

Hahaha.. Ape la N ni.. tp btul gak kan. Majoriti umat Islam skang, otak dia dah tak bersih sangat. Mana nak pk benda baik. Benda buruk dan kotor je dalam otak. Terkena gak kami-kami dalam keta nieh. So, fikir-fikirkan lah...

'Syaitan sentiasa cuba menyesatkan manusia'

1057HRS

8 comments:

alFaisal said...

Hahahaha..

Memang tazkirah macam ni lah yang sangat menghiburkan dan boleh jadi berkesan. Nasib baik aku tak pikir nak jawab sebab aku suspect ada trick macam teka teki syafiq bin mazlan :D

ikhwan said...

hahaha..
teka teki syafiq bin mazlan tu lagi memeningkan.. hampeh tol
hahahaha..

fAizAL(^^,)izWaN said...

ish3..
nilah die akibatnye kl byk sgt g mkn mcD!!
haha ;p

ikhwan said...

ade lagi mcd dia tu..

i said...

blah ak jawab tu..ini fitnah~!ini fitnah~!ya aishaa

ikhwan said...

hahaha..
aku x igt ko jawb ape..
men hentam je la..

Sheila said...

I linked u to my page already.
(:

ikhwan said...

thanks sheila..
hehhe..