Thursday, 2 October 2008

.1st day raya.

Pagi raya, aku terbangun dalam pukul 6.12 am.. Nsb bek terbangun sbb masing2 penat awl pagi td.. Sampai rmh pun dlm pukul 3.30 pagi. Pastu penat sbb kene tuka tayar kete yang pancit tuh. Mula2, aku plan x nak tdo, tp dah ngantok sgt and surely ak kene berjalan raya, so tdo jap la.. Bangun, kejut smua2 d rmh... then siap2 utk ke masjid. Tema kami tahun ni warna purple.. Da smua siap, kami pun gerak la ke Masjid Jamek utk solat hari raya.


Jaga yang bertugas demi memastikan semua dapat park kereta mereka di tempat yang sepatutnye..



Perjalanan ke masjid..




Termenung ape tu irah?


Nak pose jgk diorng nieh..







Ni baru lepas solat sunat.. smpt bergambar jap..

Lepas saje solat, kami pun balik ke rumah. Sampai2 je, abah aku pun tanye, nak amik gambar kat ne? Aku pun, cakap, luar rmh dlu la.. cahaya pun terang dan cantik.. hehe.. So, smua pun siap2 dan photo session pun berlangsung!


Kami tema PURPLE!


My lovely dad and mom!


Kami adik-beradik!

Me with my Mom!


Pose dalam rmh pulak!




Skang masa untuk bermaaf-maafan! Salam2, maaf2, dpat duit raye! yeaY!

Lepas salam2, kami makan2 jap. Pastu, pukul 12, kami pun gerak untuk berjalan raya rumah kawan2 ayah aku..



Sempat lagi pose!

Izzat dengan gaya macho nye!


Mom!


Abah ku smpt pose bila aku hala lensa kat dia.. hehehe


Tu dia dua adik bujang ku ni...


Idin

Lepas jalan2 raya bersama family.. Turn aku lak jalan2 jumpa kawan2 aku.. So, lepas asar, mandi2 and siap2. Aku pun gerak ke rumah kawan2 aku. Paling best bila dapat jumpa geng2 lepak di cybercafe and geng men futsal ni... Macam2 crita kuar sampai perut x tahan menahan gelak tawa and tambah lak perut da full since asyik minum air gas nieh!


Mat dengan si dia, qurada

Ismet


Ami.. baru sampai dah nak bising2.. heheh


Ape la yang diorng dok cakap tuH!


Makan mat, jangan sik makan!


Ni di sebahagian kawan2 aku di kuching... Ade lagi tapi x jumpa lagi... Itu saje story aku di 1st day raya neh...

da~
2248 Hrs~

1 comment:

equadex said...

eyh.....lawa nye baju raya.....bgs la org2 kucing sgt prihatin.... :)
selamat hari raya :)