Thursday, 2 October 2008

.malam raya.

Update kali ni masa sehari seblum raya.. Petang tu, lepas asar, kami terus gerak ke bazaar ramadan di pasar Satok utk membeli juadah berbuka. Nmpk sikit giler orng since esok tu da nak raya an. So, beli la ape yang ada. Then, kami pun trus bergerak ke kampung. Kmpg abah ku ni, perjalann dia mengambil masa 1 jam lebih. Petang tu, abah bwk laju gak la since mcm da terlmbt.. heheh..



Mama dengan makann yang da di beli.


bnyk gak makanan eh

Sampai di rmh nenek, kami pun terus berbuka. Memang sampai2 je, trus berbuka... Kami pun berbuka ramai2..


makan jangan x makan



nenek tiri yang sedang cuci ayam2..


atuk ku(kanan sekali) bersama anak menantu nye..

Lepas solat, uncle aku pun ajak men bunga api dan men mercun! Yeah! Da lame x men mercun.. hihih...





gmbr blur la plak, tp nak tunjuk air bomb yg tunggu utk meletup!


ni dia airbomb!




briefing ke ape ni?


oh tgh ready2 utk bakar mercun roket..



Uncle ak sedang masak rendanG!

Then, lepas men2 mercun, kami pun gerak balik ke rmh nenek sebenar.. Malam tu, ak dgn adik2 ak x dpt tdo. Lapar! Kuar la carik mane kedai bukak.. Nasb bek ade.. Then, tgh lepak2 sambil makan2 and tgk tv, abah lak x sihat.. kene asma lak dia.. Kami pun terpaksa balik since ubat dia tertinggal kat rmh and dia pun x tahan.. Aku pun drive balik dgn lajuuuuu nye! hehe.. ske kowt bawk laju2 nieh... Tiba2 lak, tgh jalan, tayar pancit lak! Aduh! Da la gelap.. masa tu dalm pkl 2.30 Pagi.. Pe lagi, tuka tayar la... Siap2, dalm pkl 3, kami pun smbg perjalanan... smpai rmh then, trus smbg tgk bola.. haha.. tp mata da x tahan, tdo.. Nsb bek aku terbangun pkl 6, klu x, kami bersmbhyg raya dalm tdo la..! Okeh!

Smbgn crta utk raya pertamA!

da~



Abah tgh bukak screw tayar...

No comments: