Wednesday, 29 October 2008

.kemas rumah.

haish.. boring je arini... Tgk astro, tuka2 channel2 pun xde satu pun yg best. Tu pun nasb bek channel AXN ade sket program menarek tp x brapa best gak. Smbil tgk tv, smbil surf tenet... bwk laptop ke ruang tamu sbb boring lak dlm bilik... Then, mama call soh kemas rumh sbb makcik aku nak dtg ke rumah! Yeay! Da lama makcik ak plan nak dtg sarawak (makcik ak ni adik mama ku yg skang tggal kat kelantan). So, semangat sket! Trus kemas2 rmh. Penat gak la.. ahaha.. alang2 da kemas ruang tamu tu, ak kemas bilik ak skali yg agak berselerak ni. Da la ruang tamu agak besar.. nsb bek x selerak sgt.. juz kemas2 and sapu2 je...


kemas dan bersih je kan ak buat! hahahaha


ni la ruang utama... x de la cantik sgt hiasan, da name rmh kerajaan, x dpt la nak ubah2 pape pun..


hah, nmpk bersih.. ni ruang satu lagi..


...........

ni dia smph yg ku sapu.. x de la bnyk mane pun.. penat menyapu je ...

uish.. selerak je bilik ak nieh!


okeh.. da kemas! =) =p


ha.. ni kira workspace ak semntara.. eh eh, lukisan charcoal ak masa klas drawing dlu!


oh, ak xde almari so meja je la jadi tmpt smntara utk letak my baju... almari ak da d pakai utk letak barng2 mama ku.. da nama x balik lame, tu yg bilik ak ni jadi ruang serbaguna da...

Hurm, kemas2 ruma ni, xtau la bila la kami smua nk dok rmh sendiri... Rmh tu da ada tp abah ku bagi sewa sbb dia malas nak berjauhan dr tmpt keje dia.(bole la dlm 15-20 min perjlnn dr rmh kami sbnr ke tmpt kerja dia) So, dok la rmh kerajaan ni... Apa2 pun, x kesah d mana2 dudok aslkan, ade tmpt tggal.. ngee~

ni dia rmh kami d taman perumhan d kuching =)

1342HRS
ikhwan =)

1 comment: