Monday, 10 November 2008

.perjalanan semalam.

seawal jam 5.15 pagi, ak dah bangun untuk bersiap-siap since my flight was at 8.40pm. So, da kene ade kat airport paling lewat 7.30pagi. Erm, solat subuh berjemaah dlu with my family. Then, baru mandi.. Siap2 smua, pukul 6.30pagi, kami pun gerak la ke airport yg mane perjalanan ke sana mengambil masa about 30 mints. Sampai je d airport, ak pun gi check in dlu. Oh gosh, seperti yg d jangka, berat beg ak 15.7 kilogrm.. lebih 0.7kg. Erm, mesti kene byr. But then, si incik itu kate, "OH, SIK ADA HAL.. OK TOK" (means, oh, takpe nieh. Ok la ni). Oraity! slamat rm15. Lepas tu, pi breakfast jap. Siap breakfast, kembali ke airport, salam2 then trus fly ke Johor tepat jam 8.45 Pagi dan selamt sampai d lapangan terbang sultan ismail, senai jam 10.05 pagi.


Flight AirAsia AK5703 Kuching - Johor Bahru


Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching... =)

Dah amek beg kat tmpt menunggu, ak pun kuar dan menunggu sapa2 la amek ak.. Haha.. Orait! My cousin pun da dtg dgn dua orang anak dia! Yeay! Masih busuk2 lagi diorng dua nieh! haha.. Xpe2, nurin and ain maseh kecik kan! haha.. Then, da smpai rumah, ak pun nak call SI DODOT tp dia x angkat. SAH! mesti masih tdo lagi nieh. Call adik aku, Izzat tanye dia d mana.. Then dia pun dtg. Da rehat2 jap, ak ajak adik ak kuar jap gi makan. Nak belanja dia since esok dia da start SPM! GOOD LUCK IZZAT AND ALL SPM CANDIDATES!.


Izzat! Good luck for your SPM!


Nurin yang comel dan petah bercakap =)


ain yang NAKAL!!!


uish.. nape nurin??? hehe

Balik pastu solat jap. Dody pun call kate dia da sampai tmpat dijanjikan. Orait, ak pun dihantr oleh aunti aku ke McD. Oh, penuh lak keta dody dgn barang2 dia. hahah! banyk giler brng dody. Berhimpit la sbb cousin dody pun ade ikut skali nak balik kampus diorng. Then, kami pun trus gerak ke KL tepat jam 2.00PM. Dalam perjalanan, bnyk macm crita! Then, ak tetiba lak nak terkucil, trus mntak dody bernti di hentian terdekat and kami pun berhnti kat Pagoh. Siap2, dody lak ngantok, so dia nyer cousin, yg drive. Kami pun truskan perjalanan ke shah alam since cousin dody, ami (ha, ni baru betul.. haha)) nak ke UiTM and In (cousin dody lg srng nak nek KTM kat situ. Sesat2 jap, then, smua pun da sampai destinasi. Sempat juga ak amik gambo dody tdo! haha


si dodot yang tengah tdo.. penat dody! hahha

Then, ak dgn dody pun menyambung perjalanan ke cyber. Kami pun selamat sampai d cyberjaya around 6.30PM. Masa sampai rmh, acap dgn mawi je ade. Kamil kuar lak. King, alan dgn maher x sampai lagi. Alan sampai 10 min lepas ak sampai. Lepas tu, Kamil balik, then maher lak and last, King!!! Haha.. ape lagi bila da berkumpul, crita2 la!

Oh ya! mlm td smpat lg tgk crita james bond baru, Quantum Of Solace namun jalan crita biasa2 je and x banyk action menybabkan ak, king, bear and acap tertido kejap2 spanjng crita tuh! haha.. Midnight movie plus smua masih penat sbb baru balik.. padan muka!

1232HRS
ikhwan=)

No comments: