Saturday, 1 November 2008

.ronda-ronda kuching,sarawak.

Today, saturday, ak bgn agak lewat (lepas subuh tdo balik.. mcm biasala kan.. hehe) Da bangun, gosok gigi, cuci muka.. on la laptop. Check any updates. Lepas tu, pk la nak gi mane ari ni... Erm.. lepas lunch, ak and adik2 ak pun kuar. Tu pun msh x tau nak gi mane! haha.. Send my sis, mimi to riverside shooping complex since she want to meet her friends. Then, me with the twins pun pusing2 la town smbil2 pk2 lagi nak lepak mane. Jalan agak sesak lak arini and irah lak dok ajak tgk geng dia shuffle kat mahkamah lame.. Okeh! Kite carik parking.. erm, jalan mmg sesak tol! X tau nape bnyk jalan d tutup.. Eran2.. Okeh, ke saujana building and park there. Then, jalan kaki ke waterfront, nk tgk gak nape la jalan d tutup. Sempat gak snap one old building masa zaman jajahan british..


ni dia, di bina pada tahun 1929

Okeh, nmpk polis dok lepak smbil menjalankan tugas namun ak x tau lagi nape jalan2 ni ditutup.


Ambik la gmbr jalan yg lengang ni (yg sptt nye ari ni sgt2 buzy) and nk view that new Dewan Undangan Negeri..


Pemandangan d India Street, kuching waterfornt and tu dia, dewan undangan negeri sarawak yang baru.. dlm proses lagi..

Owh, baru tau nape jalan ditutup. Rupenye ade show oleh PDRM dgn POLRI (Polisi Indonesia). Show kat sungai rejang.


Masa datang tu, PDRM tgh buat show mana ada lanun tgh buat hal. So ade la adegan-adegan nk menangkap lanun2 nieh.. Smua ade.. smpat snap2..




orang2 kuching amek kesempatan nak tgk gak!


misi "menyelamat dan menangkap"


sekadar lakonan =)



wa.. ni van POLISI dr Indonesia

Since pihak Indonesia ade skali, ade gak la geng2 moto2 besar dtg skali.. Yg tempatan ade, dr Indonesia pun ade. Maybe dr Kalimantan Barat nieh.. Snap lagi gambr2 moto2 besar nieH!


amik pluang amik gmbr!


ni dia sekumpulan motosikal besar
*snap2 lagi di bawah ni*












salah satu motorsikal dr Indonesia







Abis je snap2 motorsikal, masa utk kami pula *mencapap* d sebelah motorsikal besar nieh! =)




Then, mama call tanya kami di mana.. Ak pun cakp la kami di Waterfront. mama pun soh gi kat The Spring and jumpa diorng kat sana. So, we all pun trus ke The Spring.



Then, meet mama and abah kat Secret Recipe...Smpt lagi mama mntk nak snap2 beberapa gmbr.. ngee~ =)



Me!


Jalan2 shopping ke? hehe.. Me with my mama


idin yg snap gmbr nieh! hehe.. smpt lg berposing


Me with the twins!

So, after that, we minum2... aftr minum, me with da twins head back home while my parents send my aunt back to her hotel.



End of my program today! now watching MAN UTD vs Hull City!

1159HRS
ikhwan =)

2 comments:

blueseberry said...

huhu..rindu kuching.. pasar sayo dah disita.. hik3...

.me. said...

haha..
nya lah, kmk heran kenak pasar sia da hilang.. padu da d sita..
isk2..

bla la blt kuching tek?? haha