Wednesday, 4 February 2009

.malang.

Ngee~ Alhamdulillah, selamat sampai d kota cyberjaya yang serba kosong (kosong sebab xde tempat hiburan sangat.. juz banyak bgnan ofis) dalam pukul 1.30 AM. Wuu... tajuk tu actually ade kaitan dengan story semasa nak balik ke cyber.

Masa tu da pukul 9.45PM but aku nye flight, AK5215 ke LCCT-KLIA x sampai2 lagi. Supposed pkl 9.50PM da kene berangkat. So, ak da bajet sure delay but ak x sangka delay sehingga 35min. Adoyai! Kalau 9.50AM xpe lagi, ni malam.. hukhuk.. perjalanan dr kuching ke LCCT-KLIA tu memakan masa 1 jam 45 min dan sudah tentu, pabila delay 35 min, sampai la dalam pukul 12.05AM. Tu baru mendarat.. plane kene gerak ke LCCT dalam 10 min, dah pukul 12.15.. Okeh, nak kuar tggu beg, amek bag.. da pukul 12.30am.. Dalam hati, sempat ke nak ke klia amek ERL neh.. adess.. kuar tanya bas ade lagi x, abg tu kate, xde dah.. adooohh!! So kene take teksi.. "Kak, teksi ke KLIA" Akak pun menanya, "Brapa orang?" "Sorang". "RM48.30". WHAT! Adooyai, KLIA dgn LCCT x jauh mane pun... tau la da lepas pkl 12 tp x kan sampai rege tuh. Hukhuk. Akak tu kate ni LPKP yang set rege. Haish.... kate x nak membeban rakyat, tp x jugak... kerajaan yang menipu! Okok, lupakan soal kerajaan yang bangang neh! Haha.. ok, beli je la.. pastuh, nek teksi, tanya abg tuh, rasa2 nya ade lagi x ERL dr KLIA ke putrajaya.. abg tu kate takde dah. HaiyaK! Kalau abg direct ke putrajaya (Sbb da janji dgn alan amek kat putrasentral, adess ptt nye direct je la kan ke rumah tp sbb kepala da pening x ley pk bila duit kene kuar bnyk.. so decide mane ade je la..) kene tambah RM30. Aduh.. teksi saje da RM78.30. Hurm.. x pe la.. nasib. Lepas ni x nak la amik flight malam.. x kesah la.. ak nak flight siang walau mcm mane pun.. (Malas nak nyusah sedara mara kat sini sbb da lewat lak flight).

Ok, alan amek dan trus ke rumah. Sampai rumah, haziq ajak men futsal, ape lagi, x sampai 5 min pun kat rumah da kuar men futsal. Hahah! x nak pk da pasal bajet yg terover sbb teksi.. Ngee~ Balik and pkl 4 baru tidoo.. yeah!!!

Yeah, jumpa kengkawan ku! hehe.. kek lapis da di beri kepada mereka2 yang ak rasa nak bagi.. hehe.. so korang! nikmati la hidangan kek lapis di datangkan khas dari sarawak :)

1308HRS
ikhwan =)

6 comments:

Alymia Nelyza said...

thanks for the kek lapis. nak bayar tak ni?

.the.bapakss!!. said...

hahah..
x yah..
cukup sekadar terima kasih...
:P

Ezzudden said...

nk kek lapis gak...

gile kesian ko..duit abis cmtuh je..knape tak bilang..ramai member leh amik ko kat lcct...

she rawrr said...

mekaseh kek lapis pak!

.the.bapakss!!. said...

den : nak kek lapis? erm, tgk jap ade lagi x? haaha... ak xnk nyusah kan oorng.. ak ske gerak sndiri :)

syrr : same2 :)

Alymia Nelyza said...

betul ke? 10 hengget tu. terima kasih byk2!!