Sunday, 1 February 2009

.perjalanan ke kampung.



Semalam, sabtu, aku and family balik ke kampung yg supposed masa raya cina ke-2 tu balik tp x jadi. Hurm, dalam perjalanan, hujan je yg sememangnye hujan turun tanpa henti dari hari rabu lagi. Nak ke kampung abah ni kene lalu Serian, the most place yang mudah kene banjir. Kalau hujan turun lebat and air sungai pasang, mudah la banjir. Memang dari dulu lagi sampai skarang, xde perubahan mcm mane nak elak banjir besar neh.. ish2, trok kerajaan neh!


Kampung Hulu, Serian.. kawasan ni x sah kalau tak banjir tiap-tiap tahun...


Kesian rumah nieh, dari dlu sampai skang, mmg asyik jadi mangsa banjir....


Air sikit lagi nak melimpah ke jalan raya...


ha, nmpk x keta tuh??



Then, kami trus kan perjalanan ke Gedong, name kampung abah. Jalan maken trok lak tgk. Tambah2 hujan neh. Haish.. Sampai2 kampung, trus makan =)


nenek aku dgn parent...

Then, rehat2 pastu lepas Asar, balik smula ke kuching. X jauh pun gedong dgn kuching neh, 70km je. =)

p/s x saba nak balik cyber. Yg len da bnyk balik.. wuuu... alahai........

1116HRS
ikhwan =)

1 comment:

syahrulnizam said...

Memang kesian rmh tuh...

http://www.syahrulnizam.com