Thursday, 6 August 2009

.kisah dlu.

Tadi masa on the way gi and balik dari Alamanda, ternampak la bunting tulis "Pertandingan Lalu Lintas" and it was held in front of Alamanda. Ade satu space kosong and ak rasa dorng nak jadikan tempat tu tempat pertandingan tetap since everything was there.. Lampu isyarat, papan tanda, smua lah. Pertandingan ni mengingatkan ak masa skolah rendah dlu mane ak pernah join pertandingan lalu lintas neh. Masa tu x silap darjah 5 or 6 kot ak join pertndingan neh. Seblm tuh, ak mmg teringin giler nak join, nak bawak keta and lucky me, ak terpilih utk wakil skolah ke pertndgan neh, bawk keta weh! hahah!. So, pertandingan bermula.. Ak cuba follow rules jalan raya sambil pegi every check point. But then, one time tuh, ak dari bulatan nak masuk lorong, ak tgk abg polis tu dok perhati ak. So ak mcm gelabah la. Bila da gelabah, bawak keta x betul la kan. Trus abg polis tu panggil ak and kasik satu saman kat aku. Ak mcm, duh~ kene saman gak la. Tp, klu x silap ak, ak berjaya abiskan smua check point yg ade dm masa yg diberikan. Tp ak x igt skolah ak dpt no brapa.. lame sgt da kot! haha..


hikhik.. tu la keta yg ak ckp :D


bila terigt pasal neh, skolah ak dlu mmg aktif anta student2 gi mane2 competition. Ak pernah join pertandingan senam robik yg mane skolah ak dapat 1st place. Haha! b4 that, boleh kate tiap2 weekend berlatih je. Pastu, ak pun join gak perarakan smpena Maulidur Rasul, skali lagi skolah ak menang papan tanda terbaik (entah ape dia panggil, yg papan besar ade design2.. lpe dah.. ahahah).

Erm, aku dlu aktif giler dlm pengakap.. haha! Ak da join BIMP-EAGA jamboree, perkhemahan perdana kat perlis, perkhemahan kepimpinan kat sibu, erm ape lagi.. mcm2 ar.. wakil skolah dlm pertandingan bola sepak.. Then, ak pun aktif kat akademik gak mane ak join bengkel UPSR anjuran yayasan sarawak, join klinik upsr anjuran berita harian and lain2..


logo Jamboree (masa ni bnyk negara join jamboree neh :D)

Tu la crita dlu masa ak skolah rendah. Skolah menengah pun bnyk gak and smpai kat mmu neh, ak masih lagi aktif.. Yeah! Mmg xdpt nak lari dr x aktif kat ape2 program. Mesti rasa nak join je. Hahah~ Natural me :)

that's all.. Nak letak gambar skolah rendah dlu xde plak dlm tenet.. hahah

p/s ak masih saket pewoot!

1933HRS
ikhwan =)

No comments: