Sunday, 23 August 2009

.perihal pagi ahad.

*mood, tido lena atas katil mawi... kroohh.. krooh*

*DUM! DUM! DUM!*
Bunyi pintu bilik HB1CR5005 di ketuk kuat..

*bukak pintu*
Muka maher muncul di pintu. So, ak mempersilakan dia masuk since dia kate nak format pc ke windows 7.

Aku : Asal dengan pc ko ni weh?
Maher : Entah, masalah dowh~ Ni pasal ak nak install software kat ipod ak tu yg jadi mcm neh. Keyboard, mouse, usb smua x berfungsi. Tu yg ak nak format tuh..
Aku : Owh...
Maher : Tolong weh!
Aku : ye ye ye
Maher : Eh, asal DVD x leh read neh? *restart berkali-kali*.. DVD rom ak neh mmg mslh nak read..
Aku : Erm, guna ak nye DVD ROM je la.. *bangun dari katil dan off pc.. bukak casing and carik screw driver* Mak aih~ ssh plak nak bukak.. ketat giler screw kat DVD ROM neh..
Maher : jap ak try.. ketat nye!
Aku : Mcm ni je la... pc ak letak dekat dgn pc ko pastu cable SATA and power tu gi kat DVD ROM ak..
Maher : ok..

*cuba cuba and cuba utk sambung aher nya berjaya*




Aku : *try2 bukak DVD* asal kelip2 je neh.. xleh bukak.. ade maslh cable neh.. power dia ade, maybe SATA nye cable ada problem tu kot..
Maher : Jap, off and try pasang balik... *off pc and try balik..* Ha, try..!
Aku : Ha, da boleh bukak da... *trus masukkan DVD*
Maher : Asal x leh boot neh... *pening dan merungut dah*
Aku : Entah.. saba2.. Restart balik
Maher : Ok... *restart* Yeay! da boleh! Alhamdulillah...
Aku : Ok.. install je..

Semasa nak install, maher nak pinjam kacip kuku.. ak pun kasi.. So, lepas pakai tuh dia gi letak atas pc malangnyeee!!!
*look at the picture*

Maher : Alamak, kunci jatuh lak..!
Aku : Ha?? Mane?
Maher : Ni~
Aku : aiseyh.. kang tercabut cable tu kan.. da la tgh install tuh...
Maher : *tgk monitor* jalan x tuh............ HA jalan2.. nasb baik..
Aku : biar la dlu kunci tuh.. nnti da siap smua baru amik.. kang nnti tercabut, naya plak..

Bla2 smua.. setel pc maher.. So skang dia balik.. ak tggu zohor pastu xtau nak tdo or nak buat keje.. tp rasa mcm nak tdo balik.. hahah~
1309HRS
ikhwan =)

2 comments:

Alymia Nelyza said...

wei wei aku jeles plak kau pakai windows 7 ni!!! nak jugaakkkkkkk!!!
:">

.the.bapakss!!. said...

hahah~ jom pakai windows 7!!!