Monday, 28 December 2009

.update yang panjang.

Yaw! hahah~ post kali ni will be a bit panjang and banyk gamba so maybe a bit slow to load this post utk korang yang pakai broadband. kekeke~ Ni update from khamis till arineh. Banyk gak crita kekekeke~ b

24th December
Bangun pagi agak awal sbb nak pack barang since hafiz will pick me up and follow him settle his urusan but then since me myself x brapa nak ready and xsiap lagi smua barang2 yg perlu dipack and ade lg urusan2 pagi tuh, i ask hafiz to go first and settle smua hal yg dia perlu settlekan. So pagi tuh anta buku ke library, mintak wan-ooh-wan hantakan lense aku yg dia pinjam and tolong ecah for her printing that morning. after smua settle, back to the room and kemas bilik.

Then at 4pm hafiz pick me up and kiteorng direct go to Jelas Juta nak amik video camera for his wedding. Then, lepas amik kiteorng gerak trus ke Shah Alam utk urusan2 lain. At 7pm, hafiz kene gi puchong nak amik kereta dia and aku kene bawak that car. Lepas amik keta, kiteorng berpecah sbb aku kene gi rmh cik zan nak hanta something. Hafiz plak gerak balik ke shah alam nak amik bunting kawen dia and gi potong rambut kat cheras. Hahaha! bakal pengantin nak nampak hensem so kene gak gi potong rambut.. kekek~

sampai rmh cikzan, rupanya kak dian and family ade kat situ. entah da brapa lama x jmpa dorng, hana qaisara pun da besar. sooo chumel taw! tapi malu2 sbb xbrapa kenal uncle dia yg hensem neh.. ekeke *perasan jap!*. Iman pun ade, da pandai merangkak and bising2 dah. comel2!! kiteorng dinner together then at 10pm aku nak gerak balik ke rmh hafiz and jmpa hafiz kat tol bukit mahkota. so that nite, aku bermalm d rmh hafiz...


25th december..



Orite, hafiz tgh get ready tp still berkain pelekat. hahah! that morning agk kelam kabut sbb masing2 lambat dtg kumpul kat rmh tuh. aku as tetamu agak segan gak la but then try membiasakan diri dgn suasana rmh hafiz kan.. kekek~ around 9am kiteorng gerak ke simpang renggam and alhamdulillah kiteorng sampai d simpang renggam around 10.40am..




Kiteorang terus gerak ke Simpang Renggam (SR) Inn. Hotel ni baru je dalam 4 hari bukak so agak beruntung dapat hotel yang still baru. Agih2 bilik and aku sebilik dgn cousin hafiz, den yang keje as motion designer kat rGBa company (one of their works is 25years of TV3 teaser) da same kepala so sembang2 pasal keje n aku berminat gak nak buat internship kat sana.. kekeke.. tambah lagi sorng satu kepala is shah, a steward yg da kawen.. still muda.. hahah~ ape lagi, sembang2 lagi till the orng2 tua panggil soh makan and solat jumaat.



afte solat jumaat, kiteorng gerak trus ke surau berdekatan dgn rmh pengantin perempuan (i dun even know wat is the kampung nye nama.. lupa n xterpk nak tanya nama kampung tuh.. hahha) Masa majlis akad nikah, aku plak yang rasa berdebar giler.. entah asal plak rasa berdebar padahal sblm ni tgk orng nikah xde la rasa berdebar mcm neh.. mcm aku plak yg nak kawen.. hahah~  but then alhamdulillah hafiz slamat nikah dgn skali lafaz je (confident beb! tahniah hafiz!).






orait, da akad nikah gerak gi lunch rmh pengantin perempuan. mlm tuh plak some of us gerak dinner kat sana.

26th December



Hari persandingan hafiz start pkl 1.30pm. Pagi tu sarapan dgn den (dpat kupon free for breakfast.) n lepas tu kembali ke bilik sembang lagi dgn shah skali. a bit boring for us yg da biasa hidup d kl nye life.. nothing can do instead sembang and tgk tv.. hahahah! but then, xpe la.. at least boleh sembang kosong dlm bilik. pkl 12pm siap2 and aku gerak dgn abg yazit, photographer for hafiz's wedding. Makan dlu lepas tu tggu hafiz datang. Maljis a bit delay sbb mak andam lambt. Aku plak boring so i capture gamba aku sndiri.. ekekeke




majlis sanding start and agak simple without merenjis sbb kuarga rini xbuat. so here some pictures of them...




Pengantin baru.. rini mcm nur amina dlm crita nur kasih... hahaha!




tahniah hafiz and rini!




dari kiri, nizam (adik ipar hafiz), nana*kot, lpe lak nama dia..(adik hafiz), hadi, (adik bongsu hafiz) and ibu hafiz.




a happy family! smoga kekal hingga akher hayat..

Selesai sudah majlis hafiz.. cousin hafiz, helmi (anak uncle muz) antakan aku ke skudai. sampai2, dua orng si kecik nurin and ain kuar and jemput aku.. yeahh! RINDU DORANG!!!! ahahahah!! and my auntie masak a special dinner for me! yeay! hehehe!




masak mak jangn x masak




ikan goreng masak kicap.. sedaaaaaaaaaaaaaaaapppppppppp!!




mak, i call her mak sbb mama soh panggil dia mak instead of makcik.. mmg da panggil since kecik and she is one of the auntie yg aku rapat.. after about a year now jmpa and that's y she cook a special dinner for me.. kekeek~ thanks mak! mama jangan jeles... kekekeke!

27th december




ni mimi, adik aku yg kerja kat sini.. why i put her picture.. ok sebab gamba  bawah neh.




she cooked this for us! chicken chop!! hahaha! last week i was sooooooooooooooooooooooo jealous to my twins kat sana yg dok tunjuk gamba chicken chop yang mama masak.. today, mimi masakan a really special lunch for us (for me especially, ecehh! perasan! hahah). even x brapa nak sama with the real chicken chop but i feel happy coz i get a really good food. ye la, asyik mamak, mamak and mamak.. penat makan those food.. hohoho!




craving for that chicken eh? hahaha!




chickeennnnnnnnnn!!!




me melayan ain.. u can see my face looks tired coz melayan karenah dorng yang SANGAT NAKAL!!! yes they are! saba je la kan since dorng kecik and x paham ape2.. i learn on how to be a good uncle actually (maybe a good dad later.. hahaha!)




yes sedap!!!

After makan, aku ajak smua yg rasa nak kuar ke somewhere for photoshoot.. since kiteorng a bit late and im tooo tired to drive till danga bay (plus jam nnt kan..) so kiteorng juz pegi tasik dlm UTM and do some photoshoot at there.. at least i can relieve out all my stress..

see all the pictures...


















yes, i just like a dad but yet, im not.. hahah! love both of them even sometimes both of them always try to make me feel angry but then, aku kuatkan iman kesabaran since i know, these two kids still didnt understand of anything. Love both of them and i know they love me too. these two kids can make me feel happy and i could forget all my problems... yes, im feeling something uncomfortable now but yet, these two kids always makes me happy. thanks sayang.. love both of you.....

0115HRS

ikhwan =)

p/s 1january ade job.. orang tunang.. dapat gak la duit blanja sket.. 3 january plak majlis blah lelaki for hafiz...

2 comments:

nuruleyda said...

comey budak 2org tu!!!!! adik ain nmpk lain sbb rambut pendek+kurus...
iskkk part makanan tu saya sungguh jelessss!!!!

bobhandburry said...

bro.. blog menarik.. keep up the good work..

zu-
www.zuwairiaiman.com