Tuesday, 5 January 2010

.kelantan.

alhamdulillah aku selamat sampai d negeri cik siti wan kembang (shamin kate dia da kurus.. kesian dia still digelar kembang.. wkakakakak~) pkl 6am td. sepanjang perjalanan, aku tido bangun tido bangun... pakcik and makcik ku amik aku pagi td..

belakang aku ade anak2 dara kelate yg jenis ckp x cover2 mcm bas tu dia punya... (not all anak dara kelantan ye.. yg belakang aku tu je..... hehehe) mcm2 la poyo giler nak mampus.. meluat aku dengar.. haish~ xyah la nk cakp kuat2 kan.. ckp slow udah ler.. ckp mcm budak2 yg poyo dtg kl.. lebih kurng mcm tu la... agak2 nye mmg dorng x pernah dtg kl kot.. ape2 je la..

okeh, now nak plan ape nak buat for these few days before i get back to putrajaya on saturday night..

1. Ziarah kubur tokbah and maktok kat kok lanas and pangkal kalong
2. Ziarah smua sedara mara di pelusuk kb, pengkalan chepa, kok lanas, pangkal kalong, pasir tumboh and d mana2...
3. Makan segala makann kelantan yg aku rindu, kuih akok, nasi kerabu, nasi berlauk (done - uncle da belikan for my breakfast), keropok lekor, segala mcm makann lah..
4. photoshoot evry nice place at kelantn for my memories..
5. any last minute plan kot.. ahaha.. that's all my plan for these few days..

yang penting skali ak dpt ziarah kubur tokbah and maktok.. ok.. that's all my update.. will update later..

1008HRS
ikhwan =)

2 comments:

Noorfaeza Zainal said...

Plan cam org dah tak nak balik KL jer!! Nway, pasal pmpn kecoh2 tu..biasalah. Dorg kalau blh nak satu bas tu tau cerita dorg...So layan je lah..:D

.the.bapakss!!. said...

hahah~ layan je la kan...
plan tu yg smpt.. ade gak yg xsmpt.. kekeke