Friday, 12 October 2007

I'm home!!!

Hurm.. I'm back to home now! Yeah!! Happy sesangat sbb slpas 4 buln berhempas pulas menyiapkan assgment, hang out with friends, kene marah lec, exam and mcm2 lagi smasa berada di kampus, akhirnya ak dah balik utk jmpa family.. hehehe nak raya katakan. Dah 2 hari ak berada d rmh.. huhuhu. agak best la dpt jmpa family yg di rindui..

Tanggal 10 oktober 2007 pkl 11 pagi... smua bebudak alpha FCM begitu gembira sbb final exam trimester 1 dah pun berakhir n masing2 sdg bersiap sedia utk balik ke rmh. Ak jumpa geng2 kejap sblm balik ke bilik utk pack all the things yg mana masih belm pack lagi. Pastu kemas2 kan la bilik.. Lepas je siap smua tu, pi la lepak bilik kamil kejap sbb borng klu dok dlm bilik sendiri.. hehehe.. laptop smua dah simpan dalm beg so x ley nak online.. Lepas zohor, ak trus mandi n siapkan diri sbb paksu nak amik dlm pkl 3 even my flight pkl 10pm... Terpaksa pegi ke airport awal sbb paksu ku lepas berbuka puasa, dia nak bertolak ke kelantan bersama kawan2 dia. Oklah.. asal dah berada kat airport sudeyy.... heheheh

Berada di airport terlalu awal agak memboringkan lah sbb x tau nak buat apa... Nasib baik Malaysia Airport Berhad dgn baik hati menyediakan perkhidmatan WiFi secara percuma so ak boleh la online kat airport. Hehehe.. Dalam dok online, my mum soh try flight awal klu ada.. Ak pun gi lah queue up and dah kat kaunter, ak tanya lah boleh x tukar flight ke pkl 7.40pm punya... dan2 dia jawab, "Flight penuh encik" Adeyh! Hurm, x pe la... Asal dah naik plane and sampy kat kuchg dengn selamat nya sudah....

6.30 petang, ak pun trus ke McD utk beli makanan utk berbuka puasa... queue panjang weyh! Beli then trus kuar carik tempat kosong... hehehe.. makan atas lantai je... Nak makan kat meja di McD dah full dah... Dan2 tgh makan tu, ternampak la kawan2 bekas lecturer ak. Sembangla kejap... Then, lepas smbyg, ak trus la ke kaunter check in.. ak nak settle awal spaya trus ke tmpat menunggu seawal yg mgkn sbb dah x lara nak menunggu di luar tu dah... selesai smua.. online balik... masa tu bateri pun tinggal skit.. ak on YM je la... chat dgn kawan2... Pap2 abis lak bateri masa tgh chatting dgn liyana... hehehe... Hurm... tgh menunggu tu, ada lak pengumuman yg lebih kurg berbunyi begini.. "Perhatian kepada semua penumpang Air Asia AK5218 ke Kuching, oleh kerana penerbangan dari Kuching ke LCCT-KLIA bertolak agak lambat, penerbangan ini akan sampai di LCCT-KLIA pada jam 10.15 mlm. Harap Maklum" Adeiy!!! Delay lagih!!!! Penerbangan ak yg sepatutnya pkl 8.40pm gi postponed ke pkl 10pm... delay lagi sampai pkl 10.50pm... huhuhuhu... Nasib la ko naik AirAsia... Tp, alhamdulillah, sampai jgk di Kuching International Airport pd jam 1 pagi. Sampai kat rmh pkl 1.30 pagi... huhuuh.. Lewat jgk la. HUhuhuhu

Happy giler dpt melakukan benda yg ak tinggalkan bila berada di kl.. Especially keta... Yeah! Giler lama ak x bawak keta ak.... rasa lain weyh! Pastu, ayah ku ajak kuar gi settle urusan dia.. hehehe.. dia dah ada driver dia balik... heheh... ak la driver dia. Ronda2 bandar kuching and ada la perubhan lepas 4 bulan neh. Giler traffic jam sbb masing2 nak shopping raya. Hurm... x smpat lak nak gi lepak kat kedai kawan ak... tmpat ku slalu lepak. HEheheheh. Petang lak, bukak pose sama2 di restoran.. hehehe... akhirnya dapat gak berbuka puasa bersama family.

Itulah crite ku stakat ni.. hehehe... Esok pun nak raya and d kesempatan ini, ak nak ucapkan Selamat Hari Raya kat smua Muslimin dan Muslimat... ~Wassalam~

No comments: